Търсене - BUSQUEDA

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК
За всяка Ваша грижа, нужда или проблем има молитва и може да се намери разрешение.
ВЪПРОСИ КЪМ СВЕЩЕНИКА: http://santa-lucia.site/

23 декември, 2010

Честито Рождество Христово!

Възлюбени в господа братя и сестри,

ХРИСТОС СЕ РОДИ!
СЛАВЕТЕ ГО!

Христос се роди и стана човек, за да съедини слабoто и болно човешко естество със Своята божествена природа. Той не се погнуси да понижи Себе Си до нас, за да можем ние да се издигнем до Него. Той не се погнуси да бъде с нас, затуй и името Му е „Емануил, което ще рече: с нас е Бог.“ (Мат. 1:23)
Да, Той е с нас когато се раждаме и умираме; Той е с нас в нашите радости и скърби; Той е с нас когато вървим по пътя на греха и се отричаме от Него; Той е с нас когато се разкаем за греховете си и тръгнем отново по пътя на Истината; Той е с нас когато падаме и ставаме. Той е с нас по всяко време и на всяко място, и то с една единствена цел: да ни издигне в Своята слава в царството на Бога Отца.
И тъй, разтворете широко дверите на сърцата си и приемете новородилият се Господ Иисус Христос в тях. Бъдете ревностни във вярята и се покайте за греховете си, за да чуете Неговия глас: „Ето, стоя пред вратата и хлопам: ако някой чуе гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене. На оногова, който побеждава (греха), ще дам да седне с Мене на Моя престол, както и Аз победих и седнах с Отца Си на Неговия престол.“ (Откровение 20:20 – 21).
Пожелавам на всички весели Рождественски празници и от Бога благословена и успешна нова 2011 година.
Бог да благослови вас и вашите семейства, да ви пази и да ви помага.

Свещ. Прот. Александър

Няма коментари:

Публикуване на коментар