Търсене - BUSQUEDA

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК
За всяка Ваша грижа, нужда или проблем има молитва и може да се намери разрешение.
ВЪПРОСИ КЪМ СВЕЩЕНИКА: http://santa-lucia.site/

12 юни, 2012

ВОДОСВЕТ В КАСТЕЙОН – ФОТО РЕПОРТАЖ

По идея на г-жа Йорданка Данова, председател на асоциацията на българите в Кастейон „Хан Аспарух”, започна инициатива за създаването на църковна енория при БПЦ община „Св. св. Кирил и Методий” в област Валенсия на Испания, с цел задоволяването на духовните нужди и потребности на нашите сънародници и съхраняването на нашите православни традиции.


В тази връзка на 27 май 2012 г., Неделя на св. Отци от Първия вселенски събор, в местността „Ермита” бе отслужен водосвет за здраве и благополучие на българите живеещи в провинция Кастейон от свещ. прот. Александър Великов, председател на църковната ни община в област Валенсия.

На това първо богослужение се бяха събрали много наши сънародници от цялата провинция, които ентусиазирани и без предварителна подготовка, под ръководството на г-жа Виолета Таскова, музикант и музикален педагог в българското училище на Кастейон, украсиха богослужението със своето пеене.

По инициатива на г-жа Виолета Таскова нашите сънародници в Кастейон са намерили и храм, в който ще могат веднъж или два пъти в годината да се събират за св. Литургия.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Западно и Средноевропейският Митрополит Симеон, Негово Преосвещенство Константийският Епископ Антоний, Викарий на Западно и Средноевропейската ни епархия и предстоятел на Българската Православна Църква в Кралство Испания, е изпратил официални препоръки до епископа на Сегорбе-Кастейон в подкрепа на молбата за предоставяне на храм от страна на нашия свещеник в област Валенсия.



Няма коментари:

Публикуване на коментар