Търсене - BUSQUEDA

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК
За всяка Ваша грижа, нужда или проблем има молитва и може да се намери разрешение.
ВЪПРОСИ КЪМ СВЕЩЕНИКА: http://santa-lucia.site/

17 декември, 2012

БОГОСЛУЖЕНИЯ 2013

„Светата Евхаристия е най-великото дело, което човек може да направи, най-голяма чест, най-голямата привилегия, която Бог е дал на човека, а именно да участва в Христовите Тяло и Кръв и още повече сам да я извършва, да стане орган на благодатта, за да извърши това страшно и неизразимо Тайнство на Светата Евхаристия.
„За да бъдат (Светите Дарове) за тези, които се причастяват, за трезвение на душата, за опрощаване на греховете, за общение със Светия Дух, за наследяване на царството небесно, за дръзновение към Тебе, а не за съд или за осъждане”.
Знаем, че идваме на Светата Литургия най-вече, за да се причастим. Светата Литургия се извършва най-вече, за да участваме в св. Дарове, в Тялото и Кръвта Христови. Разбира се, желателно е винаги да бъдем готови да се причастим, но понеже сме немощни хора, е хубаво да питаме духовния изповедник и да получаваме от него разрешение или съвет относно честотата на причастяване. Това не означава, че еди-колко пъти сме достойни и еди-колко сме недостойни, а правим това, за да можем постепенно да напреднем и станем още по–достойни и възприемчиви за Божията благодат. Във всеки случай Светата Литургия се извършва преди всичко за тези, които ще се причастят.
Тя не е нито за гледане, нито за слушане. Тя не се извършва, за да я проследим, слушаме и гледаме, а за да участваме, да се причастим, да станем участници в принасяната Евхаристия (благодарение).”

Митр. Атанасий Лимасолски
(Източник Двеpи.бг)
БОГОСЛУЖЕНИЯ 2013


ЯНУАРИ
6 - Неделя. Свето Богоявление - Йордановден. Св. Литургия от 12:00 ч.
Св. Причастие. Велик Богоявленски водосвет. Лития до морския бряг и благославяне на морските води.

ЗАБЕЛЕЖКА: Поради извършваните ремонтни работи на мястото където беше хвърлян св. Кръст до сега, благославянето на морските води ще стане в началото на плажа на Лас Ротас.
7 - Понеделник. Св. Йоан Кръстител - Ивановден. Храмът ще бъде отворен от 10-12  ч.
20 - Неделя 12 след Неделя подир Въздвижение - на 10-те прокажени. Преп. Евтимий Велики. св. Евтимий, патриарх Търновски. Св. Литургия от 12:00 ч.
 
ФЕВРУАРИ
2 - Събота. Сретение Господне. Храмът ще бъде отворен от 12-14  ч.
3 - Неделя 15 след Неделя подир Въздвижение - на Закхея. св. Симеон Богоприимец  и Анна пророчица. Св. Литургия от 12:00 ч.
17 - Неделя 17 след Петдесетница - на Хананейката. Св. вмчк Теодор Тирон. Преп. Поман Търновски. Св. Литургия от 12:00 ч.
 
МАРТ
3 - Неделя 17 след Неделя подир Въздвижение - на Блудния син. Св. мчци евтропий, клеоник и Василиск. Ден на освобождението на България. Св. Литургия от 12:00 ч.

9 - Събота. ЗАДУШНИЦА. Св. мчк Исихий Доростолски. Обща панихида от 12 ч.
17 - Неделя Сиропустна - Сирни заговезни. Преподобний Алексий, человек Божий. Ден нд прошката - на вечернята се извършва взаимно опрщение. Св. Литургия от 12:00 ч.
НАЧАЛО НА ВЕЛИКИЯ ПОСТ  
 
 
БОГОСЛУЖЕНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ВЕЛИКИЯТ ПОСТ
 
СЛЕДВА

 
Изповед, Кръщение, Венчание, Опело, Освещаване на дом или заведение, киприанови молитви, молитви за здраве, както и за всяка друга ваша нужда могат да бъдат отслужени след предварителна уговорка със свещеника на тел. 690109682, е-mail: rev_aleksandar@yahoo.es, http//bg-tzarkva-ispania.blogspot.com . При нужда, когато поради някаква причина ви е не възможно да дойдете, можете по телефона, по интернет, или чрез някого да посочите какъв е вашият проблем и вашето име, или имената на хората за които искате да се помолим, и ще ви бъде прочетена необходимата молитва. За всички останали богослужения, информация ще бъде публикувана във в. Нова дума.

КАК ДА СТИГНЕМ ДО ХРАМА:

Когато влизете в Дения вървите по “
av. de Alicante”, минавате покрай автогарата (това е „Plaza Archiduque Carlos”) и свивате в ляво по “callePatricio Ferrándiz”, на светофара свивате в дясно по „Calle Diana” и карате все на право, преминавате през жп. прелеза и продължавате по „Camí de San Juan”, минавате през едно кръгово (тук взимате вторият изход, като следвате табелата указваща посоката за „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia”, от дясната ви страна остават Lidal и Consum) продължавате на право до „Assagadorde Santa Llucia”, тук на това кръстовище леко завивате в ляво, за да останете на „Assagador de Santa Llucia”, това е третата и най-малка улица и има табела указваща посоката за „Residencia municipal detercera edad Santa Lucia”, след около 150 м. ще стигнете до старческия дом „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia”, който се пада от лявятя ви страна, там ще видите площадка за паркиране покрита с грава, в дъното на паркинга има пътека, също покрита с грава, коята ще ви изведе на широка площадка в края на която се намира параклиса. Това е най-удобното място за паркиране.

Друг маршрут: когато стигнете до кръговото взимате третата отбивка „
Camí de Santa Llucia” и следите табелете до „Camí de lErmita de SantaLucia”, карате до края на улицата, от дясната ви страна трябва да остане отбивката за училището “ Colegio Alfa & Omega ”, вие продължавате по малката и тясна уличка до края – срещу вас е параклиса. Тук мястото за паркиране е малко, а улицата по-тясна.

Бог да ви благослови, да ви пази и да ви помага.
свещ.
Александър


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар