Търсене - BUSQUEDA

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК
За всяка Ваша грижа, нужда или проблем има молитва и може да се намери разрешение.
ВЪПРОСИ КЪМ СВЕЩЕНИКА: http://santa-lucia.site/

20 април, 2013

БОГОСЛУЖЕНИЯ 2013 -


 

Богослужения в  гр. Дения се отслужват в храм “La ermita de Santa Lucia”, адрес: Camíno de lа Ermita de Santa Lucia Nº 29

Богослужения в гр. Валенсия се отслужват в манастира “Convento de la Nuestra Señora al Pie de la Cruz”, адрес: Calle Mayor Nº 38, Mislata.

„Светата Евхаристия е най-великото дело, което човек може да направи, най-голяма чест, най-голямата привилегия, която Бог е дал на човека, а именно да участва в Христовите Тяло и Кръв и още повече сам да я извършва, да стане орган на благодатта, за да извърши това страшно и неизразимо Тайнство на Светата Евхаристия.

„За да бъдат (Светите Дарове) за тези, които се причастяват, за трезвение на душата, за опрощаване на греховете, за общение със Светия Дух, за наследяване на царството небесно, за дръзновение към Тебе, а не за съд или за осъждане”.
Знаем, че идваме на Светата Литургия най-вече, за да се причастим. Светата Литургия се извършва най-вече, за да участваме в св. Дарове, в Тялото и Кръвта Христови. Разбира се, желателно е винаги да бъдем готови да се причастим, но понеже сме немощни хора, е хубаво да питаме духовния изповедник и да получаваме от него разрешение или съвет относно честотата на причастяване. Това не означава, че еди-колко пъти сме достойни и еди-колко сме недостойни, а правим това, за да можем постепенно да напреднем и станем още по–достойни и възприемчиви за Божията благодат. Във всеки случай Светата Литургия се извършва преди всичко за тези, които ще се причастят.
Тя не е нито за гледане, нито за слушане. Тя не се извършва, за да я проследим, слушаме и гледаме, а за да участваме, да се причастим, да станем участници в принасяната Евхаристия (благодарение).”

Митр. Атанасий Лимасолски
(Източник Двеpи.бг)

АПРИЛ

В гр. Валенсия

27 – ЛАЗАРОВДЕН. Св. Свщмчк Симеон, брат Господен по плът. Св. Литургия от 11:00 ч. Св. Причастие.

В гр. Дения

28 – 6 Неделя на Великия пост – ВРЪБНИЦА – ЦВЕТНИЦА. Св. Апли Иасон и Сосипатър. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.

БОГОСЛУЖЕНИЯ ПО ВРЕМЕ НА СТРАСТНАТА СЕДМИЦА
МАЙ

В гр. Дения

 

2 – ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК. Св. Цар Борис-Михаил. Св. Атанасий Велики.  

Сутринта - ОБЩ МАСЛОСВЕТ от 11:00 ч., храмът ще бъде отворен до 13:00 ч.

Вечерта  - ПОСЛЕДОВАНИЕ НА 12-ТЕ ЕВЕНГЕЛИЯ, от 21:00 ч.

 

3 – ВЕЛИКИ ПЕТЪК.  Св. Мчци Тимотей и Мавра. Св. Мчк Ахмед.

Храмът ще бъде отворен от 11:00 ч. - 13:00 ч.

Вечерта – ОПЕЛО ХРИСТОВО, от 21:00 ч.

 

4 – ВЕЛИКА СЪБОТА. Св. Прпмчца Пелагия.

Храмът ще бъде отворен от 11:00 ч. - 13:00 ч.

Вечерта – ПОСЛЕДОВАНИЕ НА ВАЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО  –ПАСХА, Св. Литургия, Св. Причастие, от 23:30 ч.

 

В гр. Валенсия

5 - ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО – ПАСХА.

Вечерня с четене св. Евангелие на различни езици, от 13:00 ч.

В гр. Дения

5 - ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО – ПАСХА.

Сутринта – КАНИМ ВСИЧКИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ХРАМА,

от 11:00 ч. – 14:00 ч.

Вечетра - Вечерня с четене св. Евангелие на различни езици, от 20:30 ч.
СЛЕДВА

КАК ДА СТИГНЕМ ДО ХРАМА В ГР. ДЕНИЯ:
Когато влизете в Дения вървите по “
av. de Alicante”, минавате покрай автогарата (това е „Plaza Archiduque Carlos”) и свивате в ляво по “callePatricio Ferrándiz”, на светофара свивате в дясно по „Calle Diana” и карате все на право, преминавате през жп. прелеза и продължавате по „Camí de San Juan”, минавате през едно кръгово (тук взимате вторият изход, като следвате табелата указваща посоката за „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia”, от дясната ви страна остават Lidal и Consum) продължавате на право до „Assagadorde Santa Llucia”, тук на това кръстовище леко завивате в ляво, за да останете на „Assagador de Santa Llucia”, това е третата и най-малка улица и има табела указваща посоката за „Residencia municipal detercera edad Santa Lucia”, след около 150 м. ще стигнете до старческия дом „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia”, който се пада от лявятя ви страна, там ще видите площадка за паркиране покрита с грава, в дъното на паркинга има пътека, също покрита с грава, коята ще ви изведе на широка площадка в края на която се намира параклиса. Това е най-удобното място за паркиране.

Друг маршрут: когато стигнете до кръговото взимате третата отбивка „
Camí de Santa Llucia” и следите табелете до „Camí de lErmita de SantaLucia”, карате до края на улицата, от дясната ви страна трябва да остане отбивката за училището “ Colegio Alfa & Omega ”, вие продължавате по малката и тясна уличка до края – срещу вас е параклиса. Тук мястото за паркиране е малко, а улицата по-тясна.

Бог да ви благослови, да ви пази и да ви помага.
свещ.
Александър






 

Няма коментари:

Публикуване на коментар