Търсене - BUSQUEDA

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК
За всяка Ваша грижа, нужда или проблем има молитва и може да се намери разрешение.
ВЪПРОСИ КЪМ СВЕЩЕНИКА: http://santa-lucia.site/

02 март, 2015

БОГОСЛУЖЕНИЯ 2015




Най-после дългоочакваното разрешение за ползването на един от салоните на манастира Convento de la Nuestra Señora al Pie de la Cruz в гр. Валенсия е получено.
На 15 март НЕДЕЛЯ КРЪСТОПОКЛОННА ще бъде отслужена св. Литургия от 12 ч. и готвещите се за св. Причастие ще могат да се причастят. След св. Литургия ще бъде проведено общо събрание на енориашите на нашата църковна община в гр. Валенсия и неговите околности на което ще бадат обсъдени следните въпроси:
1.     Създаване на енорийски център – LUGAR DE CULTO при Българската Православна Църковна Община „Св. Кирил и Методий“ в област Валенсия и избор на име на центъра.
2.     Избор на църковно настоятелство при енорийския център: Ще бъдат избрани православни християни живеещи вярата и пристъпващи редовно кам св. Причастие, които имат реално отношение към живота на св. Православна Църква и са готови да посветят част от свободното си време за организирането и работата на енорийския център.
3.     Ще бъде обсъдени и вазможностите за организирането и функционирането на енорийския център: Дни за богослужения, работно време, евентуален членски внос и други.
адрес: CalleMayor Nº 38, Mislata,
ЗА КОНТАКТ: свещ. Александър, тел. 0034/ 690109682,
e-mailrev_aleksandar@yahoo.es


Богослужения в гр. Дения се отслужват в храм “La ermita de Santa Lucia”, адрес:Camino de la Ermita de Santa Lucia Nº 27 (спирате пред сталбите, които ви отвеждат до храма). Адрес за GPS: Partida Santa Llúcia B, 29, Dénia, Alicante; този адрес ще ви изведе на най-удобното място за паркиране, което е пред самата „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia”, в дъното на паркинга, до стената от камъни, има пътека покрита с грава, коята ще ви изведе на широка площадка в края на която се намира параклиса.

В гр. Дения

ФЕВРУАРИ
22 – Неделя Сиропустна (СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ). Намиране честните мощи на с. Мчци в Евгения. ДЕН НА ПРОШКАТА.Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.

НАЧАЛО НА ВЕЛИКИЯТ ПОСТ
***
БОГОСЛУЖЕНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ВЕЛИКИЯТ ПОСТ

ФЕВРУАРИ
23 – Понеделник Св. свщмчк Поликарп, еп. Смирненски. Велико повечерие с канона на св. Андрей Критски 1 част от 17:00 ч.
24 – 1-во и 2-ро намиране честната глава на св. Йоан Кръстител. Велико повечерие с канона на св. Андрей Критски 2 част от 17:00 ч.
25 – Св. Тарасий, архиеп. Константинополски. Велико повечерие с канона на св. Андрей Критски 3 част от 17:00 ч.
26 – Св. Порфирий, еп. Газки. Св. мчк Севастисн. Велико повечерие с канона на св. Андрей Критски 4 част от 17:00 ч.
27 – петък - Преп. Прокопий Декаполит изповедник. Малко повечерие с Богородичен акатист 1 статия от 17:00 ч.
28 - Тодорова събота. Преп. Василий изповедник. Св. мчца Кирана Солунска. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.
МАРТ
1 – Първа Неделя на Великия пост – Православна. Св. Прпмчца Евдокия. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие. Помен за загиналите за Oсвобоздението на България от турско робство и благодарствена молитва към Бога.
6 – петък - Св. 42 мчци в Амория. Малко повечерие с Богородичен акатист 2 статия от 17:00 ч.
8 – 2 Неделя на Великия Пост – св. Григорий Палама. Преп. Теофилакт еп. Никомидийски. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.
13 – петък – Св. Никифор, патр. Цариградски. Малко повечерие с Богородичен акатист 3 статия от 17:00 ч.

В ГР. ВАЛЕНСИА
СВ. ЛИТУРГИЯ И ОБЩО СЪБРАНИЕ НА ЕНОРИАШИТШ
15 март – Трета Неделя на Великия Пост – Кръстопоклонна. Св. мчк Агапий и 6-те мъченици с него. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.
15 март – в гр. Дения няма да има св. Литургия
20 – петък – Преп. Отци, избити в манастира „Св. Сава“ Малко повечерие с Богородичен акатист 4 статия от 17:00 ч.
22 – Четвърта Неделя на Великия Пост – Преп. Йоан Лествичник.Св. свщмчк Власий, презвитер Анкирски. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.
25 – БЛАГОВЕЩЕНИЕ. Храмът ще бъде отворен от 9:30 ч. – 11:30 ч.
27 – петък – Св. Мчца Матрона Солунска. Малко повечерие с целия Богородичен акатист от 17:00 ч.
29 – Пета неделя на Великия Пост – Преп. Мария Египетска. Преп. Марк, еп. Апетусийски и Св. Кирил дякон. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.

АПРИЛ

4 – ЛАЗАРОВА СЪБОТА. Преп. Йосиф Песнописец и Георги в Малея. Св. Свмчк Никита Серски. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.
5 – 6 Неделя на Великия пост – ВРЪБНИЦА – ЦВЕТНИЦА.Св. Мчци Теодул и Агатопод. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.

БОГОСЛУЖЕНИЯ ПО ВРЕМЕ НА СТРАСТНАТА СЕДМИЦА

СЛЕДВА


КАК ДА СТИГНЕМ ДО ХРАМА В ГР. ДЕНИЯ:
Когато влизете в Дения вървите по “
avde Alicante”, минавате покрай автогарата(това е „PlazaArchiduque Carlos”) и завивате в ляво по“callePatricioFerrándiz”, на светофара завивате в дясно по „CalleDiana” и карате все направо, преминавате през жп. прелеза и продължавате по „Camí de SanJuan”,минавате през едно кръгово (тук взимате вторият изход, като следвате табелата указваща посоката за „Residencia municipal de tercera edadSantaLucia”, от дясната ви страна остават Lidl иConsum) продължавате направо до„Assagador deSanta Llucia”, тук на това кръстовище леко завивате в ляво, за да останете на„Assagadorde SantaLlucia”, това е третата и най-малка улица и има табела указваща посоката за „Residencia municipalde tercera edad SantaLucia”,след около 150 м. ще стигнете до старческия дом „Residencia municipal detercera edad Santa Lucia”, който се пада от лявятя ви страна, там ще видите площадка за паркиране покрита с грава, в дъното на паркинга има пътека, също покрита с грава, коята ще ви изведе на широка площадка в края на която се намира параклиса. Това е най-удобното място за паркиране. Адресът за GPSPartida Santa Llúcia B, 29,Dénia,Alicante; този адрес ще ви изведе на посоченото по-горе място за паркиране, което е пред самата резиденция.

Бог да ви благослови, да ви пази и да ви помага.
свещ. 
Александър


Няма коментари:

Публикуване на коментар