Търсене - BUSQUEDA

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК
За всяка Ваша грижа, нужда или проблем има молитва и може да се намери разрешение.
ВЪПРОСИ КЪМ СВЕЩЕНИКА: http://santa-lucia.site/

06 септември, 2015

БОГОСЛУЖЕНИЯ 2015, в гр. Дения и гр. Валенсия
 Богослуженията в гр. Валенсия се отслужват в манастира
 Convento de la Nuestra Señora al Pie de la Cruz”,
Calle Mayor Nº 38, Mislata. 
На 4 октомври 2015 г. ще бъддат възобновени богослуженията и открита новата учебна година с водосвет и молитва за благословение на българските деца, живеещи и учещи в Испания.   
Напомняме на нашите енориаши, че ако има записани деца за неделното църковно училище, храмът ще бъде отворен както до сега всяка неделя. Също напомняме, че богослуженията зависят от вашата лична загриженост, отношение, инициативност и съпричастност към Църквата и богослужението.

Богослужения в гр. Дения се отслужват в храм “La ermita de Santa Lucia”, адрес:Camino de la Ermita de Santa Lucia Nº 27 (спирате пред сталбите, които ви отвеждат до храма). Адрес за GPS: Partida Santa Llúcia B, 29, DéniaAlicante; този адрес ще ви изведе на най-удобното място за паркиране, което е пред самата „Residenciamunicipal de tercera edad Santa Lucia”, в дъното на паркинга, до стената от камъни, има пътека покрита с грава, коята ще ви изведе на широка площадка в края на която се намира параклиса.


В  гр. Дения
ЗАБЕЛЕЖКА: Св. Литургия започва в 10 ч.

СЕПТЕМВРИ


8 – вторник – РОЖДЕСТВО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА.Храмът ще бъде отворен от 11 – 13 ч.

13 – Неделя пред Въздвижение. Св. свщмчк Корнилий стотник (Предпразненство на Въздвижение на Честния Кръст). Св. Литургия от 10 ч.  Св. Причастие.

14 – понеделник – ВЪЗДВИЖЕНИЕ НА СВ. КРЪСТ ГОСПОДЕН (КРЪСТОВДЕН). Храмът ще бъде отворен от 10 – 12 ч.

20 – Неделя след Въздвижение. Св. вмчк Евстатий Плакида и семейството му. Св. Литургия от 10 ч.  Св. Причастие.

27 – 1 Неделя след Неделя подир Въздвижение. Св. мчк Калистрат и дружината му. Св. апли от 70-те Марк и Аристарх. Св. Литургия от 10 ч.  Св. Причастие.


ОКТОМВРИ

В гр. Валенсия

4 -2 Неделя след Неделя подир Въздвижение. Св. Свщмчк Йеротей, еп. Атински. Св. Мчца Виринея. Преп. Павел Препрости. Св. Литургия от 12 ч.  Св. Причастие.
Ще бъддат възобновени богослуженията и открита новата учебна година с водосвет и молитва за благословение на българските деца, живеещи и учещи в Испания. 

 В  гр. Дения
ЗАБЕЛЕЖКА: Св. Литургия започва в 10 ч.

11 – 4 Неделя след Неделя подир Въздвижение – на св. Отци от 7-я Вселенски събор. Св. ап. И дякон Филип. Преп. Теофан Начертахий, еп. Никейски. Св. Литургия от 10 ч.  Св. Причастие.

14 – сряда – Преп. Параскева Петка Търновска (ПЕТКОВДЕН).Храмът ще бъде отворен от 10 – 12 ч.

18 – Неделя. Св. ап. И ев. Лука. Св. мчца Злата Мъгленска. Св. Литургия от  10 ч.  Св. Причастие.

19 – понеделник – Преп. Йоан Рилски Чудотворец. Св. прор. Йоил. Св. мчк Уар. Храмът ще бъде отворен от 10 – 12 ч.

25 – 6 Неделя след Неделя подир Въздвижение. Св. мчци Маркиан и Мартирий. Св. Литургия от 10 ч.  Св. Причастие.

26 – понеделник – Св. вмчк Димитрий Мироточиви (ДИМИТРОВДЕН). Преп. Димитра Доростолска. Храмът ще бъде отворен от 10 – 12 ч.

СЛЕДВА

КАК ДА СТИГНЕМ ДО ХРАМА В ГР. ДЕНИЯ:
Когато влезете в Дения вървите по “
avde Alicante”, минавате покрай автогарата (това е „PlazaArchiduque Carlos”) и завивате в ляво по “calle PatricioFerrándiz”, на светофара завивате в дясно по „сalle Diana” и карате все направо, преминавате през жп. прелеза и продължавате по „Camí de San Juan”, минавате през едно кръгово (тук взимате вторият изход, като следвате табелата указваща посоката за „Residencia municipal de tercera edad SantaLucia”, от дясната ви страна остават Lidl и Consum) продължавате направо до „Assagador de Santa Llucia”, тук на това кръстовище леко завивате в ляво, за да останете на„Assagador de SantaLlucia”, това е третата и най-малка улица и има табела указваща посоката за „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia”,след около 150 м. ще стигнете до „Residencia municipal detercera edad Santa Lucia”, която се пада от лявата ви страна, там ще видите площадка за паркиране покрита с грава, в дъното на паркинга има пътека, също покрита с грава, коята ще ви изведе на широка площадка в края на която се намира параклиса. Това е най-удобното място за паркиране. Адресът за GPSPartida Santa Llúcia B, 29,DéniaAlicante; този адрес ще ви изведе на посоченото по-горе място за паркиране, което е пред самата резиденция.


Бог да ви благослови, да ви пази и да ви помага.
свещ. 
Александър


Няма коментари:

Публикуване на коментар