Търсене - BUSQUEDA

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК
За всяка Ваша грижа, нужда или проблем има молитва и може да се намери разрешение.

30 януари, 2018

БОГОСЛУЖЕНИЯ 2018 в гр. Дения

С благословението на Негово Високопреосвещенство Западно и Средноевропейският митрополит Антоний, многонационалната православна славянобългарска община в гр. Дения за напред ще се ръководи според юлианския календар.
Богослужения в гр. Дения се отслужват в храм “LaErmita de Santa Lucia”, адрес: Cami Ermita de SantaLlúcia Nº 27 (спирате предсталбите, които ви отвеждат до храма). Адрес заGPS: https://goo.gl/maps/fkdHUfpg9yu (Partida SantaLlúca B 23, DéniaAlicante; или Camí Assagador deSanta Lucia 41); и за двата адреса спирате пред „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia”, в дъното на паркинга, до стената от камъни, има пътека покрита с грава, kоята ще ви изведе на широка площадка в края на която се намира параклиса.

ЗАБЕЛЕЖКА: 


Всяка Неделя:
- Неделно училище за деца,
- Училище по руски език,
- Училище по иконопис,
- След св. Литургия – чай и беседа на тема: Основни вероучителни различия между Православие и католицизъм.
Всяка сряда беседа на испански език от 18 ч.; изучаване на църковнославянско четене от 19 ч.

Богослужения в Гр. Дения

ФЕВРУАРИ / ЯНУАРИ

4 ФЕВРУАРИ (22 ЯНУАРИ) - Неделя на Блудния син. Събор на вс. руски новомъченици и изповедници. Ап. Тимотей. Препмчк Анастасий Персиец. Свщмчци епп. Мануил, Георги, Леонтий, Петър, презвв. Сионий, Гавриил, Леонт, Парод, мчци Йоан и др. 377, пострадали в България.
Изповед в 9:30 ч. Св. Литургия от 10:00 ч. Св. Причастие.


10 ФЕВРУАРИ (28 ЯНУАРИ) събота Месопустна - Вселенска задушница. Преп. Ефрем Сирин. Преп. Исаак Сирин, еп. Ниневийски. Преп. Паладий пустинник. Преп. Теодосий Тотемски. Преп. Ефрем Печерски, еп. Переяславски. Преп. Ефрем Новоторжски. Месни Заговезни.
Изповед в 9:30 ч. Св. Литургия от 10:00 ч. Св. Причастие.


11 ФЕВРУАРИ (29 ЯНУАРИ) Неделя Месопустна - на Страшния съд. Пренасяне мощите на св. Игнатий Богоносец. Свщмчк Силван еп. и мчци Лука дякон и Мокий четец. Преп. Лаврентий Затворник, Печерски.
Изповед в 9:30 ч. Св. Литургия от 10:00 ч. Св. Причастие.


18 ФЕВРУАРИ (5 ФЕВРУАРИ) Неделя Сиропустна.
Възпоменание на Адамовото изгонване от рая. Неделя на прошката. Отдание на Сретение Господне. Мчца Агатия. Мчца Теодулия. Свт. Теодосий, архиеп. Черниговски. Икона на Пресв. Богородица „Търсене на погиналите”. Сирни Заговезни.
Изповед в 9:30 ч. Св. Литургия от 10:00 ч. Св. Причастие.19 ФЕВРУАРИ (6 ФЕВРУАРИ) Начало на Великия пост.
Богослужения по врвмв на Великия пост.


СЛЕДВА

КАК ДА СТИГНЕМ ДО ХРАМА В ГР. ДЕНИЯ:
Когато влезете в Дения вървите по “
avde Alicante”, минавате покрай автогарата (това е „PlazaArchiduque Carlos”) и завивате в ляво по “callePatricio Ferrándiz”, на светофара завивате в дясно по „сalle Diana” и карате все направо, преминавате през жп. прелеза и продължавате по „Camí de SanJuan”, минавате през едно кръгово (тук взимате вторият изход, като следвате табелата указваща посоката за „Residencia municipal de tercera edadSanta Lucia”, от дясната ви страна остават Lidl иConsum) продължавате направо до „Assagador deSanta Llucia”, тук на това кръстовище леко завивате в ляво, за да останете на „Asagador de SantaLlucia”, това е третата и най-малка улица и има табела указваща посоката за „Residencia municipalde tercera edad Santa Lucia”, след около 150 м. ще стигнете до „Residencia municipal de tercera edadSanta Lucia“, която се пада от лявата ви страна, там ще видите площадка за паркиране покрита с грава, в дъното на паркинга има пътека, също покрита с грава, коята ще ви изведе на широка площадка в края на която се намира параклиса. Това е най-удобното място за паркиране.
Адресът за
GPS: https://goo.gl/maps/fkdHUfpg9yu (Partida SantaLlúcia B, 23, DéniaAlicante); този адрес ще ви изведе на посоченото по-горе място за паркиране, което е пред самата резиденция.
Бог да ви благослови, да ви пази и да ви помага.
свещ. прот. Александър

тел. 690109682

http://bg-tzarkva-ispania.blogspot.com.es/


Няма коментари:

Публикуване на коментар