Търсене - BUSQUEDA

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК
За всяка Ваша грижа, нужда или проблем има молитва и може да се намери разрешение.
ВЪПРОСИ КЪМ СВЕЩЕНИКА: http://santa-lucia.site/

22 декември, 2009

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

Възлюблени в Господа чеда на Светата ни Православна Църква.

В човешката история няма по-голямо и по-радостно събитие от идването в света и въплъщението на Сина Божий. Това е дело на безграничната любов на Бог Отец, Който така обикна света, че отдаде Своя Единороден Син, та всеки който вярвя в Него да не погине, а да има вечен живто.
Въплъщението на Божия Син от Дева Мария променило света изоснови: то дало на хората нов начин на мислене, облагородило техните нрави, насочило в нова посока световните събития. То дало на хората сили да се борят с грехъ, примирило ги с Бога, направило ги осиновени на Бога Отца чеда и възстановило изцяло повреденото човешко естество. То вляло в разпадащия се човешки организъм струя от Божествения живот и с това дарило на хората възможност за вечен живот. Така въплъщението на Божия Син се оказало в самия център на световните събития и поставило началото на новото летоброене – преди и след Рождество Христово.
Но Рождеството Христово не е само някаква граница във времето, то е ново начало в духовната история на човечеството и най-радостният негов празник. Всяка година Христос се ражда отново и отново в душите ни и преобразява целия ни живот, за да станем от невярващи – вярващи, от грешници – праведници.
Този ден е празник на светлината и вечната Божия любов към всички хора. Рождеството Христово е символ на ново начало и носи светлина в живота ни. В този ден ние трябва да се замислим за своя живот и да решим да станем по-добри.
Пожелавам на всички да почувстват в душите си Божествената Рождественска светлина и топлина. Нека нашите сърца се слеят в благодарствена молитва към Изкупителя, Който спаси света, за да няма вече в живота ни жестокост, болка и страдание.
Честито Рождество Христово!
Да е от Бога благосвовена и благодатна за всички Новата 2010 година.
свещ. Александър






Няма коментари:

Публикуване на коментар