Търсене - BUSQUEDA

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК
За всяка Ваша грижа, нужда или проблем има молитва и може да се намери разрешение.
ВЪПРОСИ КЪМ СВЕЩЕНИКА: http://santa-lucia.site/

05 септември, 2012

БОГОСЛУЖЕНИЯ 2012 (продължение: септември - декември)


„Светата Евхаристия е най-великото дело, което човек може да направи, най-голяма чест, най-голямата привилегия, която Бог е дал на човека, а именно да участва в Христовите Тяло и Кръв и още повече сам да я извършва, да стане орган на благодатта, за да извърши това страшно и неизразимо Тайнство на Светата Евхаристия. 
„За да бъдат (Светите Дарове) за тези, които се причастяват, за трезвение на душата, за опрощаване на греховете, за общение със Светия Дух, за наследяване на царството небесно, за дръзновение към Тебе, а не за съд или за осъждане”.
Знаем, че идваме на Светата Литургия най-вече, за да се причастим. Светата Литургия се извършва най-вече, за да участваме в св. Дарове, в Тялото и Кръвта Христови. Разбира се, желателно е винаги да бъдем готови да се причастим, но понеже сме немощни хора, е хубаво да питаме духовния изповедник и да получаваме от него разрешение или съвет относно честотата на причастяване. Това не означава, че еди-колко пъти сме достойни и еди-колко сме недостойни, а правим това, за да можем постепенно да напреднем и станем още по–достойни и възприемчиви за Божията благодат. Във всеки случай Светата Литургия се извършва преди всичко за тези, които ще се причастят.
Тя не е нито за гледане, нито за слушане. Тя не се извършва, за да я проследим, слушаме и гледаме, а за да участваме, да се причастим, да станем участници в принасяната Евхаристия (благодарение).”
Митр. Атанасий Лимасолски
(Източник Двеpи.бг)

БОГОСЛУЖЕНИЯ 2012  (продължение)

СЕПТЕМВРИ

8 – Събота - Рождество на Пресвета Богородица. Храмът ще бъде отворен от 11:30 ч. До 13:30 ч.

14 – Петък – Въздвижение на Св. Кръст Господек (КРЪСТОВДЕН). Храмът ще бъде отворен от 10:00 ч. До 12:00 ч.

16 – Неделя след Въздвижение. Св. вмчцаЕвфимия Всехвална. Св. Людмила Чешка. Св. Киприан, митр. Киевски и Московски. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.

30 – Втора Неделя след Неделя подир Въздвижение (17 след Петдесетница). Св. свщмчк Григорий, просветител на Армения. Св. мчца Рипсиния. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.

ОКТОМВРИ

14 – Четвърта Неделя след Неделя подир Въздвижение – на св. Отци от 7-я Вселенски събор. Преп. Параскева – Петка Търновска (Петковден). Св. мчци Назарий, Гервасрй, Протасрй и Целсий. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.

19 – Петък – Преп. Йоан Рилски Чудотлорец. Св. прор. Йоил. Св. Уар. Храмът ще бъде отворен от 10:00 ч. До 12:00 ч.

26 – Петък – св. вмчк Димитрий Мироточиви (Димитровден). Преп. Димитра Доростолска.  Храмът ще бъде отворен от 10:00 ч. До 12:00 ч.

28 – Седма Неделя след Неделя подир Въздвижение. Св. мчци Терентий, Неонила и чедата им. Преп. Стефан Саваит. Св. мчца Параскева. Св. Димитрий, митр. Ростовски. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.

СЛЕДВА...


Изповед, Кръщение, Венчание, Опело, Освещаване на дом или заведение, киприанови молитви, молитви за здраве, както и за всяка друга ваша нужда могат да бъдат отслужени след предварителна уговорка със свещеника на тел. 690109682, е-mailrev_aleksandar@yahoo.eshttp//bg-tzarkva-ispania.blogspot.com . При нужда, когато поради някаква причина ви е не възможно да дойдете, можете по телефона, по интернет, или чрез някого да посочите какъв е вашият проблем и вашето име, или имената на хората за които искате да се помолим, и ще ви бъде прочетена необходимата молитва. За всички останали богослужения, информация ще бъде публикувана във в. Нова дума.

КАК ДА СТИГНЕМ ДО ХРАМА:
 
Когато влизете в Дения вървите по “
av. de Alicante”, минавате покрай автогарата (това е „Plaza Archiduque Carlos”) и свивате в ляво по “calle Patricio Ferrándiz”, на светофара свивате в дясно по „Calle Diana” и карате все на право, преминавате през жп. прелеза и продължавате по „Camí de San Juan”, минавате през едно кръгово (тук взимате вторият изход, като следвате табелата указваща посоката за „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia”, от дясната ви страна остават Lidal и Consum) продължавате на право до „Assagador de Santa Llucia”, тук на това кръстовище леко завивате в ляво, за да останете на „Assagador de Santa Llucia”, това е третата и най-малка улица и има табела указваща посоката за „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia”, след около 150 м. ще стигнете до старческия дом „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia”, който се пада от лявятя ви страна, там ще видите площадка за паркиране покрита с грава, в дъното на паркинга има пътека, също покрита с грава, коята ще ви изведе на широка площадка в края на която се намира параклиса. Това е най-удобното място за паркиране.

Друг маршрут: когато стигнете до кръговото взимате третата отбивка „
Camí de Santa Llucia” и следите табелете до „Camí de lErmita de Santa Lucia”, карате до края на улицата, от дясната ви страна трябва да остане отбивката за училището “ Colegio Alfa & Omega ”, вие продължавате по малката и тясна уличка до края – срещу вас е параклиса. Тук мястото за паркиране е малко, а улицата по-тясна.

Бог да ви благослови, да ви пази и да ви помага.
свещ.
Александър


Няма коментари:

Публикуване на коментар