Търсене - BUSQUEDA

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК
За всяка Ваша грижа, нужда или проблем има молитва и може да се намери разрешение.
ВЪПРОСИ КЪМ СВЕЩЕНИКА: http://santa-lucia.site/

30 септември, 2012

БОГОСЛУЖЕНИЯ 2012 (продължение: октомври - декември)





„Светата Евхаристия е най-великото дело, което човек може да направи, най-голяма чест, най-голямата привилегия, която Бог е дал на човека, а именно да участва в Христовите Тяло и Кръв и още повече сам да я извършва, да стане орган на благодатта, за да извърши това страшно и неизразимо Тайнство на Светата Евхаристия. 
„За да бъдат (Светите Дарове) за тези, които се причастяват, за трезвение на душата, за опрощаване на греховете, за общение със Светия Дух, за наследяване на царството небесно, за дръзновение към Тебе, а не за съд или за осъждане”.
Знаем, че идваме на Светата Литургия най-вече, за да се причастим. Светата Литургия се извършва най-вече, за да участваме в св. Дарове, в Тялото и Кръвта Христови. Разбира се, желателно е винаги да бъдем готови да се причастим, но понеже сме немощни хора, е хубаво да питаме духовния изповедник и да получаваме от него разрешение или съвет относно честотата на причастяване. Това не означава, че еди-колко пъти сме достойни и еди-колко сме недостойни, а правим това, за да можем постепенно да напреднем и станем още по–достойни и възприемчиви за Божията благодат. Във всеки случай Светата Литургия се извършва преди всичко за тези, които ще се причастят.
Тя не е нито за гледане, нито за слушане. Тя не се извършва, за да я проследим, слушаме и гледаме, а за да участваме, да се причастим, да станем участници в принасяната Евхаристия (благодарение).”
Митр. Атанасий Лимасолски
(Източник Двеpи.бг)

БОГОСЛУЖЕНИЯ 2012  (продължение)


ОКТОМВРИ

7 - Трета Неделя илед Неделя подир Въздвижение. Св. мчци Сергий и Вакх. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.


14 – Четвърта Неделя след Неделя подир Въздвижение – на св. Отци от 7-я Вселенски събор. Преп. Параскева – Петка Търновска (Петковден). Св. мчци Назарий, Гервасий, Протасий и Целсий. 

Светата Литургия, която бе предвидена да се отслужи на 14 октомври в гр. Дения, е преместена на 7 октомври. По молба на наши енориаши от гр. Валенсияна 14 октомври ще бъде отслужен Молебен към св. Петка Българска в храм „Сан Бартоломе” в гр. Валенсия, от 14 ч.

Адрес на храма: храмът е разположен но ъгъла на две улици, за това посочвам и двата адреса:
Calle Regne de Valencia 60, E-46005 Valencia, España
Dirección principal en: Duque de Calabria 3, 46005 VALENCIA, España

19 – Петък – Преп. Йоан Рилски Чудотлорец. Св. прор. Йоил. Св. Уар.Храмът ще бъде отворен от 10:00 ч. До 12:00 ч.
26 – Петък – св. вмчк Димитрий Мироточиви (Димитровден). Преп. Димитра Доростолска.  Храмът ще бъде отворен от 10:00 ч. До 12:00 ч.
28 – Седма Неделя след Неделя подир Въздвижение. Св. мчци Терентий, Неонила и чедата им. Преп. Стефан Саваит. Св. мчца Параскева. Св. Димитрий, митр. Ростовски. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.

НОЕМВРИ

3 - Събота - св. свщмчци Акепсин, Йосиф и Айтал. Преп. Пимен Зографски. АРХАНГЕЛОВА ЗАДУШНИЦА, обща панихида от 13 ч.

4 - Пете Неделя след Неделя подир Въздвижение. Преп. Йоаникий Велики. Св. свщмчци Никандър, еп. Мирски и Ермей презвитер. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.

8 - Събор на св. архангел Михаил (Архангеловден). Сл. мчк. Ангел Лерински. Храмът ще бъде отворен от 10:00 ч. До 12:00 ч.

(На 13 ноември - Коледни заговезни. На 15 ноември - Начало на Рождественския пост.)

18 - Девета Неделя след Неделя подир Въздвижение. Св. мчци Платон и Роман. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.

21 - Въведение Богородично (Ден на православната християнска младеж и семейството)Храмът ще бъде отворен от 10:00 ч. До 12:00 ч.

ДЕКЕМВРИ
6 – Четвъртък – Св. Николай, Мирликийски, Чудотворец (Никулден) (Разрешава се риба). Св. Литуиргия от 12:00 ч. Св. Причастие.

23 – Неделя пред Рождество Христово. Преп. Наум Охридски.Св. Десет мчци в Крит. Св. Мчк Геласий. Св. Литуиргия от 12:00 ч. Св.Причастие.

СЛЕД СВ. ЛИТУРГИЯ - КОЛЕДНО РОЖДЕСТВЕНСКО ТЪРЖЕСТВО С ДЕЦАТА ОТ ЦЪРКОВНОТО УЧИЛИЩЕ И ПОСТНА ТРАПЕЗА ЗА БАДНИ ВЕЧЕР. Тези които ще се приобщат към нас, нека носят и постни ястия по свой вкус.

25 – Вторник – РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО. Св. Литуиргия от 12:00 ч. Св. Причастие. Благославяне на ястията за Рождественската празнична трапеза.



СЛЕДВА...


Изповед, Кръщение, Венчание, Опело, Освещаване на дом или заведение, киприанови молитви, молитви за здраве, както и за всяка друга ваша нужда могат да бъдат отслужени след предварителна уговорка със свещеника на тел. 690109682, е-mailrev_aleksandar@yahoo.eshttp//bg-tzarkva-ispania.blogspot.com . При нужда, когато поради някаква причина ви е не възможно да дойдете, можете по телефона, по интернет, или чрез някого да посочите какъв е вашият проблем и вашето име, или имената на хората за които искате да се помолим, и ще ви бъде прочетена необходимата молитва. За всички останали богослужения, информация ще бъде публикувана във в. Нова дума.

КАК ДА СТИГНЕМ ДО ХРАМА:
 
Когато влизете в Дения вървите по “
avde Alicante”, минавате покрай автогарата (това е „Plaza Archiduque Carlos”) и свивате в ляво по “callePatricio Ferrándiz”, на светофара свивате в дясно по „Calle Diana” и карате все на право, преминавате през жп. прелеза и продължавате по „Camí de San Juan”, минавате през едно кръгово (тук взимате вторият изход, като следвате табелата указваща посоката за „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia”, от дясната ви страна остават Lidal и Consum) продължавате на право до „Assagadorde Santa Llucia”, тук на това кръстовище леко завивате в ляво, за да останете на „Assagador de Santa Llucia”, това е третата и най-малка улица и има табела указваща посоката за „Residencia municipal detercera edad Santa Lucia”, след около 150 м. ще стигнете до старческия дом „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia”, който се пада от лявятя ви страна, там ще видите площадка за паркиране покрита с грава, в дъното на паркинга има пътека, също покрита с грава, коята ще ви изведе на широка площадка в края на която се намира параклиса. Това е най-удобното място за паркиране.

Друг маршрут: когато стигнете до кръговото взимате третата отбивка „
Camí de Santa Llucia” и следите табелете до „Camí de lErmita de SantaLucia”, карате до края на улицата, от дясната ви страна трябва да остане отбивката за училището “ Colegio Alfa & Omega ”, вие продължавате по малката и тясна уличка до края – срещу вас е параклиса. Тук мястото за паркиране е малко, а улицата по-тясна.

Бог да ви благослови, да ви пази и да ви помага.
свещ. 
Александър

Няма коментари:

Публикуване на коментар