Търсене - BUSQUEDA

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК
За всяка Ваша грижа, нужда или проблем има молитва и може да се намери разрешение.

24 март, 2015

БОГОСЛУЖЕНИЯ 2015

БОГОСЛУЖЕНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ВЕЛИКИЯТ ПОСТ

Богослужения в гр. Валенсия се отслужват в манастира Convento de la Nuestra Señora al Pie de la Cruz”,
Calle Mayor Nº 38, Mislata
За сега предвидените богослужения са:
На 4 април 2015 г. ЛАЗАРОВДЕН, св. Литургиа от 12 ч. Св. Причастие. След св. Литургия ще бъдат благословени приготвените за боядисване яйца.
На 12 април 2015 г.  ВЕЛИКДЕН, на ВТОРО ВЪЗКРЕСЕНИЕ
ще бъде отслужена вечерня с четене на св. Евангелие на различни езици от 14 ч. Благославяне на храната за великденската трапеза. Всеки да носи по нещо и за Великденската почерпка.

Богослужения в гр. Дения се отслужват в храм “La ermita de Santa Lucia”, адрес:Camino de la Ermita de Santa Lucia Nº 27 (спирате пред сталбите, които ви отвеждат до храма). Адрес за GPSPartida Santa Llúcia B, 29, DéniaAlicante; този адрес ще ви изведе на най-удобното място за паркиране, което е пред самата „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia”, в дъното на паркинга, до стената от камъни, има пътека покрита с грава, коята ще ви изведе на широка площадка в края на която се намира параклиса.

МАРТ
В гр. Дения
25 – БЛАГОВЕЩЕНИЕ. Храмът ще бъде отворен от 10:00 ч. – 12:00 ч.
27 – петък – Св. Мчца Матрона Солунска. Малко повечерие с целия Богородичен акатист от 17:00 ч.
29 – Пета неделя на Великия Пост – Преп. Мария Египетска. Преп. Марк, еп. Апетусийски и Св. Кирил дякон. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.

АПРИЛ
В гр. Валенсия
4 – ЛАЗАРОВА СЪБОТА. Преп. Йосиф Песнописец и Георги в Малея. Св. Свмчк Никита Серски. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.
На този ден ще благословим и раздадем върбовите и маслиновите клонки в гр. Валенсия.

В гр. Дения
5 – 6 Неделя на Великия пост – ВРЪБНИЦА – ЦВЕТНИЦА.Св. Мчци Теодул и Агатопод. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие. Благославяне на върбовите и маслиновите клонки.

БОГОСЛУЖЕНИЯ ПО ВРЕМЕ НА СТРАСТНАТА СЕДМИЦА
В гр. Дения
9 – ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК. Св. мчк Евпсихий. Сутринта - ОБЩ МАСЛОСВЕТ от 11:00 ч., храмът ще бъде отворен до 13:00 ч. (изповед)
Вечерта  - ПОСЛЕДОВАНИЕ НА 12-ТЕ ЕВЕНГЕЛИЯ, от 19:30 ч.
10 – ВЕЛИКИ ПЕТЪК.  Св. мчци Терентий и Помпий.   Храмът ще бъде отворен от 11 – 13 ч.  (изповед)                    
Вечерта – ОПЕЛО ХРИСТОВО, от 19:30 ч.

11 – ВЕЛИКА СЪБОТА.Св. свщмчк Антипа, еп. Пергамски.  Храмът ще бъде отворен от 11 – 13 ч. (изповед)
Вечерта – ПОСЛЕДОВАНИЕ НА ВАЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО  – ПАСХА, Св. Литургия, Св. Причастие, от 23:30ч.
12 - ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО – ПАСХА. 
КАНИМ ВСИЧКИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ХРАМА.
Храмът ще бъде отворен от 12:00 – 14:00 ч.

В гр. Валенсия
12 - ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО – ПАСХА. 
На ВТОРО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ще бъде отслужена Вечерня с четене св. Евангелие на различни езици, Благославяне на храната за великденската трапеза. Всеки да носи по нещо и за Великденската почерпка. От 14:00 ч. 

В гр. Дения
13 – понеделник – ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО. Св. мчк Артемон, презвитер Лаодикийски. Храмът ще бъде отворен от 11 – 13 ч.  (изповед)
     
19 – Неделя след Пасха – Томина.Преп. ЙоанВетхопещерник. Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие.


СЛЕДВА

КАК ДА СТИГНЕМ ДО ХРАМА В ГР. ДЕНИЯ:
Когато влизете в Дения вървите по “
avde Alicante”, минавате покрай автогарата(това е „PlazaArchiduque Carlos”) и завивате в ляво по“callePatricioFerrándiz”, на светофара завивате в дясно по „CalleDiana” и карате все направо, преминавате през жп. прелеза и продължавате по „Camí de SanJuan”,минавате през едно кръгово (тук взимате вторият изход, като следвате табелата указваща посоката за „Residencia municipal de tercera edadSantaLucia”, от дясната ви страна остават Lidl иConsum) продължавате направо до„Assagador deSanta Llucia”, тук на това кръстовище леко завивате в ляво, за да останете на„Assagadorde SantaLlucia”, това е третата и най-малка улица и има табела указваща посоката за „Residencia municipalde tercera edad SantaLucia”,след около 150 м. ще стигнете до старческия дом „Residencia municipal detercera edad Santa Lucia”, който се пада от лявятя ви страна, там ще видите площадка за паркиране покрита с грава, в дъното на паркинга има пътека, също покрита с грава, коята ще ви изведе на широка площадка в края на която се намира параклиса. Това е най-удобното място за паркиране. Адресът за GPSPartida Santa Llúcia B, 29,Dénia,Alicante; този адрес ще ви изведе на посоченото по-горе място за паркиране, което е пред самата резиденция.

Бог да ви благослови, да ви пази и да ви помага.
свещ. 
АлександърНяма коментари:

Публикуване на коментар