Търсене - BUSQUEDA

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК

ГОВОРЕТЕ С ВАШИЯ СВЕЩЕНИК
За всяка Ваша грижа, нужда или проблем има молитва и може да се намери разрешение.
ВЪПРОСИ КЪМ СВЕЩЕНИКА: http://santa-lucia.site/

24 декември, 2015

ХРИСТОС СЕ РОДИ! ПРОСЛАВЕТЕ ГО!


В името на Отца и Сина и Св. Дух. Амин!

Възлюбени в Господа братя и сестри!

Честитя на всички  Светлия Празник на Боговъплъщението,  Рождеството на нашия Господ, Бог и Спасител Иисус Христос.

Днес сме се събрали за да отпразнуваме чудото на влизането на Бога в живота на човека, в човешката история. За много хора днес посланието за това чудесно събитие е толкова безсмислено и безумно, колкото е било за някои хора и в първи век. Но ние с вас, заедно със светите божии угодници  стоим прави пред яслите във Витлеемската пещера, пред светия Кръст и пред празния гроб, за да възвестим и прославим саможертвената любов на Бога заради нас и заради Неговото Творение. Както пеем и в празничния антифон:
Ще (Те) славя, Господи, от все сърце в съвета на праведните и в събранието. Велики са делата на Господа, многожелани за всички, които ги обичат. Неговото дело е слава и красота, и Неговата правда пребъдва вечно.  (Първи антифон на на Рождество пс. 110:1 – 3) 

Наистина „Велики са Господните дела!“ - И Той, като видя света изпълнен със страдание и мъка, дойде за да ни отвори пътя към спасението; като видя умиращия свят, Сам умря за него, за да ни дари Възкресението и вечния живот; като видя света потънал в мрак, Той влезе в мрака, за да донесе Божествената светлина която никой, никога не може да угаси; като видя света пленен от силите на злото, Сам се предаде на злото за да го унищожи за винаги. Бог, Който е „неизказан, неизследим, невидим, непостижим, Който вечно съществува и винаги е един и същ“ се смири до толкова, че прие в пълнота слабото и безпомощно човешко естество. Стана като един от нас и ни даде възможност да бъдем в единение с Него, един с друг и с цялото творение, та да станем съпричастни и на Неговото божество.

Родилият се наш Спасител и Господ Иисус Христос да благослови всички вас, вашите семейства и вашите домове!

ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар